grafika | na łososiowym tle garnek z unoszoną parą pokrywką i roślinami obok

08.05 | sobota | 12:00-15:00 | wstęp wolny | warsztat outdoorowy | zapisy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
dla dzieci, dorosłych, rodzin | bez ograniczenia wiekowego | grupa 20 osób

Rośliny dookoła nas to nie tylko chwasty na trawniku. To także zioła, które przez wieki były wykorzystywane w leczeniu ludzi. Spotkanie z Katarzyną Gubałą rozpocznie się od półgodzinnego spaceru w pobliskiej okolicy naszego ośrodka. Podczas wspólnej wyprawy uczestnicy zbierać będą okolicznie rosnące rośliny, a przewodniczka nauczy rozpoznawać wśród nich te jadalne. Opowie o zastosowaniu ziół, ich dobroczynnym wpływie, prozdrowotnych właściwościach oraz jak mogą być wykorzystywane w domowej kuchni.

Drugą część spotkania wypełnią zajęcia kulinarne. Zgromadzone podczas spaceru roślinne trofea uczestnicy pod okiem instruktorki zamienią w pyszne dania. Warsztaty zakończą się wspólną degustacją. Będzie też okazja rozmawiać o ekologicznej kuchni i tworzeniu prostych smacznych dań z naturalnych składników, jak i o zaletach redukcji plastiku w naszej kuchni czy koniecznościach większego dbania o Planetę.

Katarzyna Gubała sl 2Katarzyna Gubała

W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i osobowościami świata kulinarnego. Prowadzi firmę szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege. Ma na swoim koncie szkolenia m.in. dla takich hoteli jak sieć AC Marriott, sieć Accor, czy Górskie Resorty. Jest autorką bestsellerowych książek „Wege energia”, „Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej”, „Warzywa górą! Od korzeni po liście” . Prowadzi warsztaty kulinarne i wykłady o kuchni roślinnej, jest też nauczycielem jogi, medytacji i uważności.

 

program festiwalu C-Change w Światowidzie -> STAWIAM NA ZIELONE 

 

stawiam na zielone social 1200x628 wydarzenie fb